Blytung Tjøme-hytte - kutter prisen for fjerde gang

48 millioner kroner var skivebom.

Ukens Vin
I november i fjor prøvde Nordvik & Partners-kontoret på Ullevål i Oslo seg med 
en relansering av eiendommen «Baldershage» i Langvika på vestsiden av TjømeLes også: Kjempeeiendom delt i to - ber om 29 millioner uten strandlinje på TjømeJustert for tollvakthytta, snakker vi altså om et priskutt på over 15 millioner kroner sammenlignet med prisantydningen for snart tre år siden.Artikkelen fortsetter under bildet.
Tjøme-eiendommen på toppen av Langvika har god utsikt over havet. Foto: Studio Oslo.Artikkelen fortsetter under bildet.
Sveitserhuset fra 1900 ble drevet som pensjonat fra 1924 til 1964. Foto: Studio Oslo.
.Prislappen for hovedhuset med 37 mål tomt, inklusive låve, anneks/hytte, gjestehus og to tilknyttede båtplasser, var 29 millioner kroner.Samtidig ble naboeiendommen, en tollvakthytte omgitt av 20 mål tomt og tilgang til 10-15 meter strandlinje, lagt ut for 7,8 millioner kroner.Sommeren 2015 hadde samme kjede prøvd å selge de to eiendommene samlet for 48 millioner kroner, og i fjor vår ble prisen kuttet til 39,5 millioner kroner i to omganger.- Vi startet med en feilprising. Så ydmyke må vi være, sa daglig leder og partner på Ullevål-kontoret, Bendik Blumenthal, til Hegnar.no i november.Kutter prisen - for fjerde gangSiden den gang har tollvakthytta blitt solgt for 7,2 millioner kroner, men eiendommen med hovedhuset - som altså ikke har strandlinje (men båtplass) - står fortsatt usolgt.Blumenthal og kollega Janne Morud Sandberg tok nylig konsekvensen, og iverksatte i forrige uke et fjerde priskutt på eiendommen - til 25 millioner kroner.- Vi snakker med et par stykker. Et priskutt som dette, ytterligere fire millioner ned, det svir i selgers lommebok, men vi tror det er dette som skal til for å treffe markedet, sier Blumenthal til Finansavisen.- Toppen Bech hadde elsket detteDa Hegnar.no omtalte eiendommen i november, karakteriserte megleren den som «herskapelighet i egen klasse».- Toppen Bech hadde elsket dette. Huset er fantastisk pent, har masse historie, utsikt rett ut mot havet og ikke minst et veldig stort bruksområde, sa han.Blumenthal mener den enorme tomten fører med seg en del utviklingsmuligheter.- Slik vi forstår kommunen, er den nok positiv til å utvikle eiendommen. Vi tviler på at de 37 målene vil stå urørt i lang tid, og tror flere kjøpere er interessert i å dele opp, forklarte megleren den gang.Pensjonat og rettssalHovedhuset, som er bygget i sveitserstil, har 339 kvadratmeter P-rom over to plan, og omfatter blant annet tre stuer, to kjøkken og syv soverom.Gjestehuset på eiendommen teller 170 kvadratmeter P-rom over to plan, inklusive to boenheter som hver har kjøkken, stue og tre soverom. Huset har vært utleid på åremål, og er en potensiell biinntekt for evt. nye eiere.Sveitserhuset fra 1900 ble drevet som pensjonat fra 1924 til 1964, før familien Baldershage - som nå selger etter tre generasjoner - tok det i bruk som fritidsbolig om sommeren.Spisestuen i huset har i en periode også vært i bruk som rettssal.Flere millioner i pussHuset fremstår som velholdt, men Blumenthal legger ikke skjul på at det trenger en oppgradering for å tilfredsstille krav til dagens standard.- Her pusser du ikke opp for én million. Du må legge inn flere millioner kroner. Og jeg tror de fleste interessenter ønsker å pusse opp. Selgernes håp er at de finner kjøpere som i all oppussingen bevarer den gamle stilen, sa han i november.Overfor Finansavisen presiserer megleren at eiendommen benyttes som feriebolig den dag i dag, og at den ikke har boplikt.