Her er landets dyreste sjøhytter

Tall fra SSB viser høyest gjennomsnittspriser på hytter i sjøkanten.

De høyeste hytteprisene finner man i Bærum kommune, der en hytte i 100-metersbeltet langs kysten kostet 9,2 millioner kroner i gjennomsnitt i perioden 2014–2017, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Ser man på fylke, er derimot Telemark på pristoppen.- Deler av Bærum kommune ligger veldig gunstig til, samtidig som at det er store og flotte fritidseiendommer med kort reisevei, sier eiendomsmegler Mick Heiskel Rødsten i Privatmegleren til DN.Han har ifølge avisen for øyeblikket en hytte rett ved sjøen på Oustøya i Bærum ute på markedet med en prisantydning på 19 millioner kroner, som er den dyreste som ligger ute på Finn.no fra Bærum.Den gule hytta er på 131 kvadratmeter og har egen strandlinje og stor terrasse.- Interessen er absolutt til stede. Her har strandlinje, båtplass og tomtestørrelse på 6719 kvadratmeter vært viktig for prisantydningen, sier eiendomsmegleren til DN.Telemark på pristoppenTil tross for at kommunene innerst i Oslofjorden hadde de dyreste hyttene, er det Telemark som topper blant fylkene. I gjennomsnitt var kjøpesummen for en hytte på eid tomt i 100-metersbeltet 4,7 millioner kroner i kanalfylket, mens en tilsvarende hytte på festetomt i gjennomsnitt kostet 2,5 millioner kroner, viser SSB-tallene.Telemarkskommunen Kragerø utmerket seg med flest omsetninger i strandsona i fireårsperioden, og gjennomsnittsprisen i kommunen var 5,9 millioner for en hytte i strandsona på eid tomt.For hytter på festet tomt måtte kjøperne ut med 4 millioner kroner i snitt.Nesten like høye priserDe som kjøpte seg hytte i 100-metersbeltet langs kysten i Vestfold i perioden 2014–2017, måtte i gjennomsnitt ut med 4,6 millioner kroner.Også her var hytter på festetomt langt rimeligere, ifølge tallene fra SSB, og gjennomsnittet for en slik hytte i strandsonen var 2,6 millioner kroner.Populære hyttekommuner som Tjøme og Nøtterøy (slått sammen til Færder fra 2018) og Tønsberg gjør at Vestfold ligger helt i pristoppen.I gjennomsnitt kostet en hytte på eid tomt i strandsonen på Tjøme 7,1 millioner kroner. På Nøtterøy og i Tønsberg måtte de nye hytteeierne ut med 5,9 millioner kroner i gjennomsnitt, ifølge SSB-tallene.I Vestfold ligger hele 40 prosent av hyttene som ble omsatt i fritt salg i perioden, i strandsonen.