Så mye koster det å leie bolig i Oslo, Bergen og Trondheim

- At tusenvis av studenter nå står uten studentbolig merker vi på våre visninger i privatmarkedet, sier sjefen for Utleiemegleren.

Næringseiendom

- Vi opplever god etterspørsel etter utleieboliger. Sommeren er høysesong for jakt på utleieboliger, og denne sommeren er ikke annerledes, sier adm. direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren til Finansavisen.Utleiemegleren formidler rundt 9.000 boliger fordelt over en rekke byer i Norge. Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren viser at det i juni i gjennomsnitt kostet 9.191 kroner pr. måned å leie en ettroms leilighet i Oslo. Det er en nedgang på 3,4 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.Toromsleiligheter har falt med 1,5 prosent siden i fjor. I juni gikk denne typen for 12.260 kroner pr. måned i hovedstaden. Les også: Disse boligene er det kamp omDet er bare treromsleiligheter som har hatt en vekst i leieprisen det seneste året. Disse leilighetene hadde i juni en snittpris på 15.843 kroner pr. måned. Samme utviklingstrekk finner man også i de andre storbyene.Student-rushI disse dager er det tusenvis av studenter som jakter på sted å bo. Ifølge Augdal er det spesielt større enheter studentene jakter på, siden de ønsker å dele kostandene og få mest mulig bolig for pengene.- At tusenvis av studenter nå står uten studentbolig merker vi på våre visninger i privatmarkedet. Vi har hatt visninger hvor det har møtt opp 40 til 50 håpefulle. Den samme leiligheten kan ha hatt to til tre interessenter i vinter, sier hun til avisen.Moderat prisøkning- Hvilke forventninger har du til utviklingen i leieprisen for resten av 2018?- Vi forventer en moderat økning i leieprisene i alle byene vi er representert. De populære studentbyene kan merke at presset etter bolig påvirker leien noe om sommeren, men vi snakker ikke tusenlapper pr. måned i økning, sett mot resten av året, sier hun.Ifølge Finn var det pr. 15. juli 2.242 leiligheter til leie, mens det var 318 som var ønsket leid i Oslo. Det gir et forholdstall på 7,05.Til sammenligning lå det ute 2.609 leiligheter ved nyttår og 155 var ønsket leid, noe som gir et forholdstallet nesten 17.Basert på statistikk fra Finn er tilbudet blitt redusert, mens etterspørselen er gått opp.Anbefaler Stavanger- I hvilke av de store byene er det mest gunstig å kjøpe leilighet for utleie? - Vi ser at Stavaner har markert seg som gunstig for investorer. Her har det vært betydelig prisjusteringer etter oljekrisen og det gjør at man som investor kan gjøre gode kjøp. Leien forventes å øke fremover og vil påvirke direkteavkastningen positivt, sier hun til Finansavisen.Augdal mener også at den nye boliglånsforskriften har påvirket boliginvesteringene i Oslo og gjort at flere investorer i større grad trekker ut av hovedstaden.- Det bygges også mye i randsonene til Oslo. Nært hurtigtog oppnår du som investor god prisutvikling. Fra Lillestrøm tar det 12 minutter til Oslo og da oppleves det at man bor sentralt, og det er folk villig til å betale for, sier hun.

utleiemegleren
bolig
student
leiemarkedet
utleie
leiligheter
Oslo
bergen
trondheim
stavanger
Nyheter
Næringseiendom