Suzuki-gründer risikerer å miste luksushytte

Kommunen mener at Suzuki-gründer Hans Ole Helling (71) har bygget hytta på overtid. Nå risikerer han riving.

Den 19. oktober 2010 fikk Hans Ole Helling rammetillatelse fra Færder kommune til å rive den gamle hytta på tomten i Røssesund utenfor Tjøme og oppføre en ny hytte med store glassflater og rette linjer, tegnet av Tjøme-arkitekten Rune Breili. Hytta har utsikt mot vannet, egen brygge og tennisbane, skriver DN.Kommunen mener ifølge avisen at tomten sto i minst fem år uten at bygging ble påbegynt, til tross for at byggetillatelsen kun gjaldt for tre år.Under tilsynet skal det ha blitt anført at hytta ble bygget før tillatelsen gikk ut, men kommunen mener at dette ikke er dokumentert. Helling må nå dokumentere at arbeidet er gjort før tillatelsen gikk ut innen 1. september.- Vi kommer naturligvis til å svare på de spørsmål Færder kommune har stilt vedrørende byggesakene knyttet til vårt sommerhus. Utover det ønsker vi ikke å kommentere kommunens forespørsler, skriver Hans Ole Helling i en tekstmelding til DN. Han har ikke besvart DNs øvrige spørsmål.