– Denne sommeren har vært som å helle bensin på bålet

Eiendomsmeglere venter rush i markedet for sjøhytter.

Lange perioder med strålende sol og høye temperaturer har ført til færre sjøhyttesalg i juli enn vanlig, sier eiendomsmeglere DN har vært i kontakt med. Til høsten venter de imidlertid en eksplosjon i markedet.– Denne sommeren har vært som å helle bensin på bålet, sier Tore Solberg, daglig leder i Eiendomsmegler 1 i Sandefjord, til avisen.Rushet ser ut til å ha startet allerede i området rundt Sandefjord.– Jeg kommer faktisk akkurat nå fra to visninger i dag. Og makan – de visningene i dag, de var helt utrolige, altså. Det kom rundt 40–50 totalt, og vi har rundt 20 interessenter på hver bolig, sier han.Regiondirektør Tone Krange i DNB Eiendom melder at fjell- og innenlandshytter har vært svært populære denne sommeren.– Jeg tror mange av naturlige grunner er blitt værende på sommerhyttene sine, så det er ikke blitt utløst noen flere hyttesalg ved sjøen, sier Krange.Hun venter rekordhøst i år.– Det kan tenkes at det blir en forsinkelse på salget av sjøhytter, og at de legges ut senere i markedet. Jeg tror vi kommer til å se flere salgsrekorder denne høsten sammenlignet med tidligere år, sier hun til DN.