DNB-spådom: Slik går boligprisene

Det har vært en historisk varm sommer, i alle fall i sørlige deler av landet, og boligmarkedet har ifølge DNB Eiendom også vært opphetet.

Fredag kommer Eiendom Norge med boligprisstatistikk for juli. - Boligmarkedet i sommer har ført til all time high-omsetninger i juli. Dette gjelder både for oss i DNB Eiendom og totalmarkedet slik det ser ut nå, sier administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Burås, i en kommentar.Totalmarkedet oppTotalmarkedet ser ifølge Burås ut til å ligge cirka fem til ti prosent over 2017 og ytterligere over 2016.- Hva gjelder Oslo, er det er færre salg enn i 2017, men mer enn 2016. Fortsatt går de fleste eiendommene i Oslo over prisantydning, fortsetter Burås. Prisene ser ifølge DNB Eiendom-sjefen ut til å være ganske normale for sesongen med rundt én prosent ned i egen portefølje.- Dette er vanlige sesongjusteringer, sier han.- Rekordnivåene for sommersalg i egen portefølje gjør seg også utslag i god spredning geografisk, og bra hyttesalg er også all time high, forklarer Burås, og legger til at innlands- og fjellhytter trekker opp tallene.DNB Eiendom spår en normal prisutvikling, som tilsier rundt én prosent ned når tallene kommer fredag.- Vi ser bra aktivitetsnivå og bra oppdragsinngang, noe som bør tyde på en normalt god august, sier DNB Eiendom-sjefen. OBOS-prisene oppEtter en nedgang i juni, viser nye OBOS-tall for juli en prisvekst på 1,1 prosent i Oslo.Etter fem måneder på rad med prisvekst, sank prisene for OBOS-tilknyttede boliger med 1,6 prosent i juni. Nå viser tallene for juli at boligprisene er på vei opp igjen, nå med 1,1 prosent, heter det.Det betyr at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området i juli var 61.733 kroner.- De nye tallene bekrefter våre antagelser om at Oslo-markedet er i ferd med stabilisere seg, vi er inne i et mer normalisert bruktboligmarked, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, ifølge en melding.Det er ikke vanlig at boligprisene stiger i den vanligvis så stille sommermåneden. I snitt har prisene nemlig falt med 0,2 prosent i juli i perioden 2004-2017.