Lærere kan innkassere 11 milliarder på salg av skyskraper

Ohio-lærernes pensjonsfond skal ha lagt ut IBM-bygningen på Manhattan for salg.

Næringseiendom

IBM-bygningen som ligger i området Midtown på Manhattan skal være lagt ut for salg til en pris på mer enn 1,3 milliarder dollar, eller rundt 11 milliarder kroner, ifølge kilder Bloomberg har snakket med.Bygningen på 41 etasjer som har adressen 590 Madison Avenue, ble designet av arkitekten Edward Larrabee Barnes og utviklet av IBM som opprinnelig eide den.Siden er det State Teachers Retirement System of Ohio som har tatt over og nå forsøker å selge bygningen på hele 102.000 kvadratmeter som ble ferdigstilt i 1983.Det skal ha kostet 10 millioner dollar, tilsvarende 83,8 millioner kroner, å bygge den 184 meter høye konstruksjonen.Ifølge Bloombergs kilde er omtrent 80 prosent av bygningen utleid, og IBM er fortsatt den største leietakeren.Et delvis salg skal også være aktuelt.Kanskje det norske oljefondet, som er deleier i flere kontorbygg på Manhattan, kan være interessert?

New York
manhattan
ibm
skyskraper
eiendomssalg
Nyheter
Næringseiendom