- Mange boliger skal ut i markedet

Meglerne som nå vender tilbake fra sommerferie må belage seg på lange dager umiddelbart, ifølge sjefen for Privatmegleren.

- Meglerne som nå vender tilbake fra sommerferie må belage seg på lange dager umiddelbart. Det er mange boliger som nå skal ut i markedet, sier Grethe W. Meier, administrerende direktør i Privatmegleren til Hegnar.no.Flere boliger betyr flere interessenter, flere visninger og enda flere budrunder.Aldri sommerstilleI juli solgte PrivatMegleren 13 prosent flere boliger, som er rekord i en feriemåned.- Det ble med andre ord aldri sommerstille, og aktiviteten kommer til å øke på, både i august og september, sier Meier.Det var et generelt knallsterkt marked målt i volum inn mot sommeren, og høytrykket blir ifølge sjefen for Privatmegleren liggende.- Vi merker også at interessen rundt nybygg er økende, og det er godt nytt for utbyggerne, sier Meier.- I 2016 ville alle kjøpe, men ingen selge. I 2017 ville alle selge, men ingen kjøpe. I 2018 vil alle selge og kjøpe, og det er en fantastisk balanse i markedet, fortsetter hun.Meier ser at studentene har vært aktive på kjøpesiden i juli, ved å by på mindre leiligheter i de store byene, spesielt Oslo og Bergen.- Vi vil nok også se mer aktivitet fra dem i starten av august. Stadig flere ønsker, med hjelp fra foreldre, å investere i leilighet så tidlig som mulig i lettsolgte områder, avslutter hun.Boligprisene oppBoligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene var uendret i juli.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,4 prosent.Boligprisene er nå 2,2 prosent høyere enn for ett år siden.I Oslo, som hadde størst oppgang i juli, steg boligprisene med 1,9 prosent i juli.Boligprisene i Oslo er nominelt opp 10 prosent så langt i år og 4,9 prosent de siste 12 måndene. I Trondheim, som hadde den svakeste utviklingen i juli, falt boligprisene med 1,7 prosent, mens Stavanger hadde en nedgang på 1,6 prosent.- Nasjonalt var det en moderat boligprisutvikling i juli. Det er som regel store regionale forskjeller i prisutviklingen i juli. Årsaken til dette er at det legges ut få nye bruktboliger for salg denne måneden utenom mindre leiligheter i de største byene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.Sterkere enn ventet- Prisutviklingen i juli er sterkere enn det vi hadde ventet. Det har dessuten vært omsatt mange boliger til juli å være. Mange som la ut boligene sine til salgs sent i juni har lyktes med timingen og fått solgt til gode priser, sier administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Burås i en kommentar.Les også: Har lyktes med timingen og fått solgt til gode priser