Alpintduo har solgt leiligheter for 500 millioner

Næringseiendom

(Finansavisen) De tidligere toppalpinistene Jostein Haugen og Ole Kristian Furuseth har så langt tjent rundt 65 millioner på Gaustatoppen Lodge-prosjektet, hvor de totalt skal bygge 159 leiligheter.- Vi hadde overlevering av et nytt bygg i forrige uke, og siden vi startet opp her for ti år siden er det første gang et bygg har vært utsolgt før overlevering. Det sier noe om styrken i markedet. De som tar kontakt vet hva de vil ha, og har kjøpekraft, sier Jostein Haugen til Finansavisen.Sammen med Ole Kristian Furuseth, begge tidligere toppalpinister, står han bak leilighetsprosjektet Gaustatoppen Lodge i Tinn kommune i Telemark. Ifølge Finansavisen eier de to prosjektet fifty-fifty.Etter den siste tids prisoppgang ligger nå gjennomsnittlig kvadratmeterpris på nær 50.000 kroner i prosjektet. Da det så dagens lys tilbake i 2006 var snitt kvadratmeterpris rundt 40.000.- Vi drar også nytte av at området og alpinanlegget er blitt betydelig mer utbygget siden oppstarten. Det reflekteres også i prisen, sier Haugen til Finansavisen.Prisspennet på leilighetene går fra 3,75 millioner til 6,5, og størrelsen fra 76 til 136 kvadratmeter.Siden oppstarten i 2006 har Haugen og Furuseth nå solgt leiligheter for totalt 500 millioner kroner. Parhestene har en avtale med Statskog, hvor grunnen innløses etter hvert som byggingen fremskrider.Når samtlige elleve bygg står ferdig vil prosjektet ha en samlet salgsverdi på rundt 700 millioner kroner. Ifølge Finansavisen vil de to da ha bygget 159 leiligheter i fjellheimen, hvorav 120 i dag er solgt.

hytte
Nyheter
Næringseiendom