Bolig: Kutter prisen med 15 millioner

(Finansavisen): I mai 2011 ble byvillaen i Uranienborg Terrasse 18 solgt for 21,75 millioner kroner fra Evelyn Sell til selskapet Helen Holding, som eies av Roger Sørum. Villaen ble bygget i 1879 og er tegnet av arkitekt Niels Stockfleth Eckhoff.I juni i år ble den 444 kvadratmeter store villaen lagt ut for salg på ny. Ifølge Finansavisen hadde prisen mer enn tredoblet seg – og den ble lagt ut med en prisantydning på 70 millioner kroner.Har kuttet prisen med 15 millionerDet var tydeligvis i stiveste laget. Nylig ble prisen satt ned til 55 millioner kroner.Med et primærareal på 444 kvadratmeter har kvadratmeterprisen falt fra 157.700 kroner til 123.900 kroner.- Det er ikke tvil om at markedet ikke har vært enig i prisantydningen. Det er blitt jobbet med flere mulige kjøpere, og i samråd med selger har vi nå valgt å møte markedets tilbakemeldinger og justere ned prisen, sier eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere til Finansavisen.Eieren av Uranienborg-villaen er heller ikke alene i konkurransen om boligkjøperne som kan grave dypt i lommeboken for å sikre seg ny bolig.11 boliger over 50 millionerIfølge Finansavisen ligger det for tiden 11 boliger til over 50 millioner kroner til salgs på Finn.no, ni med adresse i Oslo, én i Akershus og én i Sandefjord.Villaen består av to leiligheter, en hybel, uinnredet kjeller og råloft, i tillegg til garasje og parkeringsplasser.Hovedleilighetene i første og andre etasje har nærmest lik rominndeling og inneholder begge tre soverom, hovedstue med ildsted og spisestue. Leiligheten i første etasje har også hybel­leilighet med stue, kjøkken, sovehems og bad. Kjelleren er på 212 kvadrat­meter, og råloftet på 202 kvadratmeter.