- Jeg tror vi får en liten prisnedgang nå

Eiendomseksperter tror boligprisene vil falle etter rentehevingen.

Torsdag besluttet Norges Bank å heve styringsrenten fra 0,50 til 0,75 prosent . Det var som ventet, men det er likevel knyttet usikkerhet til hvordan boligprisene vil utvikle seg når det etter hvert vil bli dyrere å ta opp og betjene lån, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg tror vi får en liten prisnedgang nå i september, og at dette vil fortsette utover høsten, sier adm. direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, til avisen, men påpeker at det er god balanse i markedet.- Hittil i september er det veldig god aktivitet i boligmarkedet, betydelig bedre enn i september i fjor. Men ettersom det er mye å velge i er det lite prispress. I Oslo merker vi at det er litt lavere aktivitet enn i resten av landet, forteller hun.Adm. direktør i Eiendomsmegler 1 Oslo Akershus, Kent Victor Syverstad, tror ifølge avisen at trenden fra august har forsterket seg. Han anslår at prisene i Oslo denne måneden vil vise en nedgang på én til to prosent målt mot august, mens prisene på landsplan vil vise et fall på 1,0 til 1,5 prosent.- En renteøkning i dag var nok ventet hos de fleste og vil nok ikke ha store innvirkninger isolert, men om det kommer sterke signaler om videre renteoppgang og mediene «fyrer» opp under om at «nå kommer nedturen» vil psykologien kunne slå raskt ut og gi en forsterket prisnedgang de kommende måneder, sier Syverstad til DN.


Les også