Sjeføkonom: Oslo vil ta «ledertrøyen» i boligprisfallet

Nejra Macic mener at når boligprisene begynner å falle i Oslo, vil det trolig spre seg til distriktene.

Prognosesenterets sjeføkonom Nejra Macic mener rentehevingen bidrar til at boligprisene vil falle resten av året, skriver Dagens Næringsliv.- Prisfallet vil bli mest merkbart i storbyene, sier Macic til avisen, og mener hovedstaden vil bli et slags episenter i utviklingen.- Oslo vil få en ledertrøye i nedgangen i boligmarkedet. Når prisene begynner å falle i Oslo, vil det trolig spre seg til distriktene, påpeker hun, men presiserer at hun ikke tror nedturen vil bli «dramatisk».Macic tror imidlertid 2019 vil begynne tregere enn hva som er vanlig, og mener perioden med «ekstrem» prisvekst er over.- Husholdningenes gjeld har over lang tid steget mer enn inntektene, slik at kjøpskapasiteten vil begynne å stange i taket, på tross av utsikter til reallønnsvekst. Det er ingenting som tyder på at vi skal tilbake til den veksten vi har hatt, sier sjeføkonomen til DN.