Skal du leie ut bolig? Så mye kan du få

Slik har prisene i leiemarkedet utviklet seg den siste tiden.

Det har vært høy aktivitet i leiemarkedet, også i sommer. I august var det 10.164 annonserte utleieboliger på Finn.no, noe som er en oppgang på 14,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, melder Utleiemegleren.- I samme periode har det vært en moderat vekst i leieprisene. Dette indikerer at det er flere som ønsker å leie bolig, samtidig som det er flere boliger som tilbys i markedet, sier adm. direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, i en kommentar.OsloDet kostet nå i snitt 8961,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, noe som er en nedgang på 5,5 prosent sammenlignet med juli. Mot samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,8 prosent.For en 2-roms kostet det i snitt 12.724,- kroner. Det er en oppgang på 2,9 prosent sammenlignet med forrige måned, og en økning på 2,3 prosent fra samme periode i fjor.En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.071,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,4 prosent, og mot samme måned i fjor er det en oppgang på 5,7 prosent.- Vi opplever god respons på alle boliger vi har på nett. Mange henvendelser, godt oppmøte på visninger og det går raskt å leie ut. Vi ser likevel at mange leietakere går på flere visninger før de bestemmer seg og det er viktig at utleier presenterer boligen på en profesjonell måte og har gode bilder, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.- Det er gode kandidater som henvender seg og vi er godt fornøyd med dagens marked. Det er få som velger å selge fremfor å leie ut og vi ser at utleiere og investorer bygger på porteføljen sin med utleieboliger fremfor å selge. Nå står høsten for tur og erfaringsmessig blir markedet roligere, da er det enda viktigere å legge seg på markedspris og ha en god presentasjon av utleieobjektet, påpeker hun.BergenDet kostet i gjennomsnitt 10.857,- kroner å leie en 2-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er dette en nedgang på 2,9 prosent, mens det sammenlignet med samme måned i fjor er en oppgang på 2,7 prosent.For en 3-roms i Bergen kostet det i gjennomsnitt 13.428,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,2 prosent, og mot samme måned i fjor er det en oppgang på 0,2 prosent.- Sommeren er høysesong på leiemarkedet i Bergen og årets sommer var intet unntak. Vi har hatt høy aktivitet og leid ut et stort antall boliger. De fleste studentene har nok etter hvert funnet seg et sted å bo og aktiviteten på leiemarkedet har jevnt over begynt å roe seg igjen etter sommeren. Leieprisnedgangen vi har sett i Bergen har etter utflatingen i februar, snudd til det positive, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.StavangerDet kostet i gjennomsnitt 9421,- kroner å leie en 2-roms i Stavanger. Sammenlignet med forrige måned, er dette en nedgang på 8,4 prosent. Fra samme periode i fjor har prisene steget 8,9 prosent.En 3-roms kostet i snitt 12.322,- kroner per måned. Det er en nedgang på 0,5 prosent fra forrige måned, mens det sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 14,2 prosent.- Det er 10 prosent færre annonserte boliger på Finn.no fra forrige måned. Det var relativt høy aktivitet i begynnelsen av måneden på de fleste objekter, men det avtok på slutten av måneden. Etterspørsel etter eneboliger har roet seg og høysesongen går mot slutten for i år, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.TrondheimI Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.523,- kroner, som er en nedgang på 4,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,4 prosent.For en 3-roms var snittleien 13.129,- kroner. Det er 2,5 prosent billigere enn i juli, mens det, sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,7 prosent.- August har som vanlig vært en hektisk måned i Trondheim i forbindelse med studiestart. Mange boliger til leie gir et fortsatt godt marked for leietaker. Vi ser at markedet er svært prissensitivt, og de utleierne som legger ut boligen noe for høyt i pris, blir stående tomme når august nå er over, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.


Les også