Europrisgründeren selger eiendom for over 200 mill.

Om et snaut år flytter Europris inn i et nytt hovedkvarter. Nå selger Terje Høili det til en gruppe Pareto-kunder.

Europrisgründeren Terje Høili har solgt to kontorbygninger i Fredrikstad for totalt 206 millioner kroner.Det fremgår av en oppdatering fra Pangea Property Partners som var rådgiver for Høili i transaksjonen.Kjøperen av byggene er et investorsyndikat satt sammen av Pareto Project Finance. Det ene bygget ble ferdigstilt i 2016 og er Vismas hovedkontor i Østfold, mens det andre skal bli hovedkontoret til Europris når det står klart i midten av 2019.Arealet er på totalt 9.000 kvadratmeter, og transaksjonen ventes å bli fullført 9. oktober.Mot rekordårAdministrerende direktør og partner Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners uttalte til Hegnar.no i starten av september at 2018 kan bli nok et rekordår i det nordiske eiendomsmarkedet.- Totalen i Norge kan, basert på det vi ser og hører, bli noe høyere i år enn i enn i fjor. I Finland er det veldig mye som skjer, så der ligger det godt an. Sverige ligger litt bedre an, mens Danmark ligger veldig mye bedre an, sa han.Bakgrunnen for den høye aktiviteten ble tilskrevet en rekke faktorer, blant annet god tilgang til finansiering.- Det drives av et stort og bredt spekter av investorer, lokale og internasjonale, som har veldig mye kapital som er øremerket eiendom. Eiendom som investeringsklasse stikker seg fortsatt ut som en veldig attraktiv investeringskategori. Både ut i fra et makro- og et mikroperspektiv ser det veldig bra ut, sa Bjølgerud.- Kapital er også veldig tilgjengelig, både når det gjelder fremmedkapital og egenkapital, fortsatte han.I tillegg er det veldig mange ulike typer investorer som tiltrekkes av eiendom. Både de som har en konservativ tilnærming og de som er mer opportunistiske, ifølge Pangea-sjefen.- Eiendom har noe for enhver smak, slo han fast.Ifølge den ferske oppdateringen fra Pangea Property Partners har det Bjølgerud-ledede selskapet rådgitt i nesten 30 transaksjoner med en underliggende eiendomsverdi på over 20 milliarder kroner hittil i år.