- Må eie bolig i 4–5 år for å unngå å tape penger

Sjeføkonom ville ikke investert i bolig i Oslo nå.

Boligprisene har nå roet seg betraktelig, etter at boligmarkedet hentet inn mye av fjorårets prisfall første del av året. Prisene i Oslo vil ifølge sjeføkonom ved Prognosesenteret Nejra Macic være lavere ved utgangen av 2019 enn de er nå, skriver DN.- Hvis du kjøper en bolig i Oslo i dag, er prognosen vår at du må vente i nesten to år for å få solgt den for samme pris. Hvis du legger til en meglerkostnad på rundt 100.000 kroner, tar det kanskje ytterligere et halvt år før du går i null.Macic mener ifølge avisen at man må eie en Oslo-bolig i fire-fem år for å unngå å tape penger, hvis man kjøper nå. Selv ville hun ikke investert i bolig i hovedstaden nå.- For å bo i boligen selv ville jeg kjøpt hvis jeg hadde tenkt å bo der en stund. Men jeg ville ikke kjøpt nå hvis jeg visste at jeg måtte selge om mindre enn tre år. Legger du til meglerutgifter og andre transaksjonskostnader som dokumentavgift, ved å flytte inn og ut av en bolig, går vinningen går opp i spinningen, mener Macic, ifølge avisen.