Meglersjef spår boligpriskorreksjon

Får prisene seg en knekk?

I morgen legger Eiendom Norge frem sin boligprisstatistikk for september.Normalen er prisfall i denne måneden, men meglersjefer spår et sterkere fall enn vanlig i år - drevet av hovedstaden.Blant dem er Terje Buraas i DNB Eiendom.- Dette skyldes i hovedsak sterk prisutvikling på våren og sommeren, og da er det ofte vanlig at det kommer en korreksjon i markedet, sier han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.- Mye å velge iI september i fjor falt boligprisene 1,6 prosent, 0,5 prosent sesongjustert. Buraas venter seg omtrent det samme nå - eller kanskje noe lavere.- Det er flere nå som selger under prisantydning enn i sommer, noe som er ganske normalt for sesongen, påpeker DNB Eiendom-sjefen. Buraas tegner bildet av et marked med høy omsetning og et meget godt tilsig av boliger som blir lagt ut. - Fortsatt ligger det mange boliger ute til salgs, og det er mye å velge i for kjøperne. Det gjør sitt til for å dempe prisveksten. Markedet er velfungerende, men både kjøpere og selgere har is i magen. Det tror vi kommer til å ha innvirkning på omsetningshastigheten fremover, sier han.- Renten et ikke-tema DNB-meglerne opplever ifølge Buraas et prissensitivt boligmarked.- Prises boligen for høyt, kommer det ikke folk på visning. Samtidig ser vi at det er svært godt marked for gode objekter til riktig pris, fortsetter meglersjefen.Noen effekt av renteøkningen har han så langt sett svært lite av.- Den har vært ventet i markedet, og vært et ikke-tema blant våre kunder. Det lave rentenivået har bidratt til gunstig mellomfinansiering som gjør at få tvinges til å panikkselge boligen, avslutter Buraas.


Les også