NRKs vedtak om å flytte til mer egnede lokaler vil frigjøre rundt 200.000 kvadratmeter bygningsmasse på Marienlyst.Eiendommen ventes å tiltrekke seg stor interesse.- Et attraktivt prosjektLørdag skrev Finansavisen at børsnoterte Solon Eiendom og Tjuvholmen-utbygger Aspelin Ramm inngår et formelt samarbeid der målet er å sikre seg NRK-tomten og forhåpentlig bygge 1.200-1.500 boliger.- Ingen av entreprenørene på Oslo Børs, eller konkurrentene notert i Stockholm, bør nå ha unngått å få med seg flytteplanene til NRK og mulighetene dette gir for deltakelse i utviklingen av et potensielt attraktivt boligprosjekt. I denne forbindelse vil selskapene kunne gi indikasjoner om egne planer ved de kommende kvartalspresentasjonene, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.Meglerhuset understreker dog at et evt. prosjekt fortsatt ligger et godt stykke frem i tid.- I mellomtiden vil vi fortsatt få de mer håndfaste løpende salgstallene fra flere av aktørene, går det frem av rapporten.- Ligger foran skjemaBåde og var ute med tall for 3. kvartal i går.- For Solon venter vi at EBIT (driftsresultat) i 3. kvartal endte på 85 millioner kroner. Dette utgjør 44 prosent av estimert EBIT for hele året, og blir dermed definerende for årets resultat. En rapportert levering av 52 boliger gjennom desiste tre månedene støtter dette estimatet. Oppstart av 211 boliger indikerer i tillegg at selskapet ligger foran vårt skjema når det gjelder utviklingen av prosjektet på Ski, skriver analytikerne.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Solon med kursmål 32 kroner, og ser dermed en oppside på 14-15 prosent fra gårsdagens sluttkurs på 28 kroner.- Begrenset potensialGårsdagens rapport fra Selvaag viste imidlertid et lavere antall påbegynte boliger enn meglerhuset ventet.- Her mener vi at dette, i kombinasjon med stigende renter og risiko for reduserte konsensusforventninger fremover, og til tross for en attraktiv forventet direkteavkastning, vil begrense det videre potensialet for aksjen, heter det videre.Meglerhuset har en hold-anbefaling med kursmål 41 kroner. Aksjen endte i går på 38,65 kroner.