Tollefsen utvider i Danmark - blar opp over én milliard

Ivar Tollefsen kjøper seg opp i Danmark. 

HAS

Heimstaden kjøper en eiendomsportefølje med eiendommer i København, Århus og Vejle, fremgår det av en melding.Porteføljen består av totalt 38.000 kvadratmeter, fordelt på 377 eierleiligheter og fem kommersielle lokaler. I tillegg er 135 parkeringsplasser inkludert ioppkjøpet, opplyses det.Kjøpesummen oppgis til 1.128 millioner danske kroner, tilsvarende 1.444 millioner kroner. Avtalen finansieres gjennom eksisterende kontanter og oppkjøp av nye lån. - Vi er glade for å utvide vår danske portefølje med fine leiligheter på gode steder. Transaksjonen kompletterer vår eksisterende portefølje og kan også nyttiggjøre stordriftsfordelene vi etablerer i Danmark ytterligere, sier Magnus Nordholm, CEO i Heimstaden.