Tre Oslo-eiendommer kan bli 100 hotellrom

Eier ber om et møte med kommunen.

Stian Thorsrud

Christian Sundby Arkitekt har på vegne av HFS Øvre Slottsgate 18/20 AS og Nedre Slottsgt 23 Næring AS bedt om en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE), melder Estate Nyheter.- Tiltakshaver ønsker å studere muligheten for å konvertere disse tre adressene til hotell, skriver arkitektselskapet til PBE.Promenaden High Street AS, som eier begge de to nevnte selskapene, vil ifølge nettstedet konvertere alle etasjene til 100 hotellrom, hvorav 65 i Øvre Slottsgate 18/20 og 35 i Nedre Slottsgate 23.Christian Sundby Arkitekt spør også kommunen om Nedre Slottsgate 23 kan utvides noe mot bakgården for større arealflate, og viser til at nabobyggene består av store brannvegger.- Det er ikke nødvendigvis slik at alle disse tiltakene vil gjennomføres samtidig, men vi ønsker å vurdere mulighetene, skriver selskapet ifølge Estate til PBE.