Bankene ble orientert av Tollefsen

DNB, Nordea og Danske Bank har pant for 50 milliarder kroner i Ivar Tollefsens leiegårder. Nå følger de situasjonen nøye.

DNB, Nordea og Danske Bank stiller spørsmål rundt milliardlånene til Ivar Tollefsen i kjølvannet av stormen rundt utleiekongen de siste to ukene, skriver DN. Bankene har over 50 milliarder kroner i pant i Fredenborgs leiegårder.Fredensborg skal ha blitt kontaktet av de store bankene som har finansiert Tollefsens 4.000 leiligheter i Oslo.– Det har vært naturlig å diskutere det som har fremkommet i media, herunder vårt syn på de saker DN har omtalt, skriver konsernjurist i Fredensborg, Anders Tveter. Andre store eiendomsaktører i Oslo er også blitt kontaktet av bankene sine.– Det som har fremkommet i artiklene har uroet alle bankene som låner ut penger til eiendomsaktørene. Bankene er engstelige. Det er stor uro i markedet nå, forteller en stor boligaktør.Ingen av de tre bankene vil kommentere kundeforholdet overfor DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også