Derfor vil boligprisene neppe ta av fremover

Makeløst salg, men lagrene vokser også.

Boligprisene fortsatte å flate ut i oktober, viste dagens tall fra Eiendom Norge.Les også: - De vil gjøre gode kjøpLes også: - Lenge siden vi har sett et boligmarked som detteKjempehøye lagreMakroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets påpeker at tallene var noe på den svake siden av både deres egne og Norges Banks forventninger.Hun trekker frem at lageret av usolgte boliger stiger til en historisk høyt nivå.- Økt tilbud av nye boliger, renteøkningen i september (og flere kommer), samt lav befolkningsvekst ventes å dempe boligprisveksten videre fremover, men vi venter ikke et kraftig fall, ettersom makroutsiktene generelt er positive, skriver hun i en oppdatering.Dagens tall endrer ikke meglerhusets syn på at Norges Bank vil øke styringsrenten gradvis, med neste renteøkning på mars-møtet neste år.Les også: - Kokebokoppskriften på et boligkrakkLes også: - En boligpriskollaps er heller ikke så sannsynlig Så flate er priseneSeniorøkonom Marius Gonsholt Hov setter tall på utflatingen av boligprisene.- I løpet av de siste fem månedene har boligprisene steget i snitt 0,06 prosent per måned (sesongjustert), skriver han i en oppdatering.Gonsholt Hov påpeker at dagens statistikk var bedre enn forrige ukes OBOS-tall antydet.- Våre vurderinger endres ikke. Vi fortsetter å understreke noe nedsiderisiko, særlig for Oslo. Men risikoen er slik vi ser det kortsiktig. Dette fordi salgsaktiviteten holder seg høy, og at noen av de prisdempende faktorene, som høyere ferdigstillelse, gradvis vil avta med lavere nybygging, fortsetter seniorøkonomen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også