Eie-sjefen om avviket fra normalen

Vi vil få en myk landing for boligmarkedet 2018, ifølge Hedda K. Ulvness.

Eivind Yggeseth

- Et fall var som forventet og normalt for året. Det som avviker fra normalen er det store volumet av solgte boliger og antall boliger til salgs, kommenterer administrerende direktør Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling til Hegnar.no. Signalet fra meglerne er ifølge Ulvness at kjøperne i dagens marked opplever liten konkurranse og er selektive.- De vil gjøre gode kjøp. Dette henger nok sammen med økte volumer, sier hun. Falt 0,6 prosentBoligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste mandag at boligprisene falt 0,6 prosent i oktober.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret.12-månedersveksten kom inn på 2,4 prosent, og falt dermed fra 2,7 prosent i september.Så langt i år har boligprisene steget 2,7 prosent.Spår myk landing Fremover vil vi ifølge Eie-sjefen fortsatt få tilført nye boliger.- November vil bli en måned med høye transaksjonsvolum. Kjøpekraften er imidlertid god og vi vil få en myk landing for boligmarkedet 2018, avslutter Ulvness.