Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen er mulig den økonomen i landet som er mest pessimistisk i sine boligprisprognoser.- Hvorfor er jeg helt overbevist om at alle andre tar feil? Jeg er ikke spesielt intelligent eller høyt utdannet. Svaret er befolkning, sa Andreassen under Norges Eiendomsmeglerforbunds konferanse om boligmarkedet, ifølge DN, før han påpekte at fødselsratene i Norge i likhet med resten av Europa er fallende.
- Dagens boligmarked er det farligste jeg har sett i mitt liv, sa Eika-økonomen. Det farligste jeg har sett i mitt liv- Verden har så lenge det har vært mennesker bestått av dommedagsprofeter, det har vært en befolkningsvekst de siste ti årene i Norge, og det vi ser - og vil se i fremtiden - er at folk trekker til byene, kommenterer Sem til Hegnar.no.- Selvregulerende boligmarked. Det er ikke behov for dommedagsprofetier, avslutter hun. - Da ville vi fått et problem
Les også: - Regulerer seg selvPartner og eiendomsmegler Camilla Sem i Sem & Johnsen Eiendomsmegling mener det ikke er behov for dommedagsprofetier, og viser til at markedet regulerer seg selv.- Dette medfører vekst i byene, og derigjennom et positivt og stabilt eiendomsmarked, fortsetter hun.Eiendomsmegleren mener markedet regulerer seg selv. Blir det færre folk, blir det også bygget mindre.Les også: