Nordea: - Vi opplever flere boligkjøpere enn vanlig

Banksjef og meglersjef forteller om sjeldenheter.

Publisert 5. nov. 2018 kl. 13.53
Oppdatert 5. nov. 2018 klokken 13.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 316 ord

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem tidligere i dag viste at boligprisene falt 0,6 prosent i oktober.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret.12-månedersveksten kom inn på 2,4 prosent, og falt dermed fra 2,7 prosent i september.Les også: - De vil gjøre gode kjøp- Business as usualSå langt i år har boligprisene steget 2,7 prosent.- Det har aldri blitt solgt så mange boliger i Norge som i år, verken i oktober eller akkumulert. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørsel og et velfungerende boligmarked, sa Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge da han presenterte statistikken.Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Carl O. Geving, deler den oppfatning.- Nå er det «business as usual» i boligmarkedet. Det er lenge siden markedet har vært så velfungerende. Det er høye omsetningsvolumer, samtidig som temperaturen er lavere og omsetningstiden lengre. Det indikerer at selgerne er mer realistiske, og at kjøperne forventer et stabilt boligmarked fremover, sier han i en kommentar til Hegnar.no.Les også: - En boligpriskollaps er heller ikke så sannsynlig- Flere kjøpere enn vanligJohn Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge, bekrefter en svært høy aktivitet i boligmarkedet for tiden.- Mange kunder tar kontakt for å få finansieringsbevis, og mange blir realisert i form av kjøp. I løpet av oktober utstedte vi flere finansieringsbevis enn hva som er vanlig for denne tiden av året. Vi ser at det er mange boliger ute i markedet, og omsetningen er god, sier han i en kommentar til Hegnar.no.Dog påpeker han videre at prisutviklingen er mer avdempet enn den vi så tidligere i år.- Det tror vi også vil være utviklingen fremover. Det er en fornuftig balanse i markedet nå, hvor prisene ikke lenger øker i det kraftige tempoet vi har sett tidligere. Vi ser hittil ikke tegn til at renteendringen fra Norges Bank, og at de har justert rentebanen opp, har lagt en stor demper på boligmarkedet, avslutter Sætre.