- Selg før du kjøper ny bolig

Nejra Macic. Foto: Prognosesenteret.

- Nå er boligmarkedet slik man ønsket det for to år siden, sier sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret

Sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret ser nye trender i boligmarkedet, skriver DN. Salget av nye boliger har flatet ut, og det tar stadig lengre tid å selge bruktboliger.– I oktober tok det 43 dager i snitt å selge en bruktbolig. Det går tregere og tregere. Boligkjøpere får stadig mer å velge mellom. Nå kan man gå på mange visninger før man tar en avgjørelse. Og hvis man legger inn et bud, kan man være den eneste budgiveren. Nå er boligmarkedet slik man ønsket det for to år siden med god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det er godt nytt for førstegangskjøpere, sier hun til avisen.Antallet boliger som ble lagt ut på markedsplassen Finn.no økte med ti prosent i forrige måned, noe som ifølge Macic er den sterkeste økningen siden finanskrisen.– Vil det si at det nå lønner seg å selge en bolig før man kjøper en ny?– Ja, det ville jeg ha gjort. Enten så tar det lang tid, eller så må man godta en lavere pris. En kollega har eksempelvis prøvd å selge en sentralt beliggende leilighet i Oslo siden i våres, men har ikke fått tilslag ennå. Nå har vedkommende gått litt ned i pris.Nejra Macic var gjest i HegnarTVs Økonomi-nyheter i uken som gikk. Hør innslaget på HegnarPodden her: