Einar Aas' luksushytte på billigsalg

Krafttrader Einar Aas’ luksushytte i Nissedal Telemark er nå lagt ut for salg.

(Finansavisen): Privatmegleren ber om 8,9 millioner for Einar Aas’ luksushytte i Nissedal Telemark. Kjøpet kan delfinansieres ved salg av tre tomter som følger med, skriver Finansavisen.Einar Aas unngikk personlig konkurs etter at han kom til enighet med kraftbørsen Nasdaq i november, men mye av verdiene til den tidligere suksessfulle, men mediesky kraftmegleren fra Grimstad, skal selges for å dekke det enorme tapet kreditorene er påført.Ifølge avtalen med kreditorene kan 47-åringen beholder det fasjonable huset sitt i Grimstad, en bil og en båt og han kan tjene et visst beløp årlig. Til gjengjeld må han selge gigantleiligheten sin på Tjuvholmen i Oslo som er estimert til en verdi mellom 100 og 150 millioner, hytta i Telemark, eiendommer i Spania, kunst og aksjer.

PåkostetNå er den svært påkostede hytta, som blant annet består av åtte soverom, ifølge Finansavisen ute i markedet. Megleroppdraget er gitt til Privatmegleren. Hyttekomplekset som består av fire sammenkoblede bygg, har fått en prisantydning på 8,9 millioner kroner. Går fritidseiendommen for denne summen, vil det være prisrekord i Nissedal.- Den dyreste hytta som er solgt i Nissedal tidligere, gikk for 5 millioner kroner. Den var en langt mindre enn hytta vi nå skal selge, sier Morten Kvelland i Privatmegleren i Porsgrunn til avisen.
TomterSelve bygningsmassen er oppført på to tomter på til sammen 2,4 mål som Aas i sin tid kjøpte for 1,2 millioner kroner. Siden har han ifølge Finansavisen kjøpt ytterligere tre tomter rundt hytta for å ikke ha andre naboer for tett innpå seg.De tre tomtene rundt hytta kan være med å finansiere selve hyttekjøpet. Aas skal ha brukt nærmere 3 millioner kroner bare på kjøp av tomter til hytteprosjektet, men bare to av tomtene er utbygd.- I dag kan man ikke bygge noe på de tre andre tomtene, men det kan skje på sikt når neste byggefelt åpnes opp av kommunen, sier Kvelland til avisen.Ifølge avisen finnes det rundt 500 hytter i nærområdet og rundt 200 hyttetomter planlegges å bygges ut.


Les også