Boligprisstatistikk fra Eiendom Norgeat boligprisene falt 1,5 prosent i november.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,5 prosent.12-månedersveksten kom inn på 2,0 prosent, og falt dermed fra 2,4 prosent i oktober.- Er ikke bekymret- Disse tallene er svakere enn normalt for måneden, og nok noe på nedsiden av det mange hadde forventet. Én årsak kan være at vi gjennom året har hatt en stabilt høy tilbudsside. Vi ser nå av salgstiden at denne går oppover. Vi ser en del selgere som har vært ute en stund, hatt flere runder med visninger og velger å selge på lavere nivåer enn de ønsket da prosessen startet, sa administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge på presentasjonen som ble overført her på Hegnar.no.Administrerende direktør i DNB Eiendom, Terje Buraas, er ikke bekymret selv om boligprisene falt for tredje måned på rad.- Prisfallet denne gang var litt høyere enn vi ventet, og var også større enn det vi ser i vår egen boligportefølje. Denne måneden så vi en nedgang i alle de store byene, men det er bare Bergen som har en prisnedgang over 12 måneder, sier han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.Prisen må treffeBuraas mener både kjøpere og selgere har et realistisk forhold til prisnivået.- Dette fører til et balansert og sunt boligmarked både i Oslo-området og de store byene. Visningene er godt besøkt, og prises boligene rett blir liggetiden som regel kort. Etterspørselen etter boliger er bra, og det er lite som tyder på at det skal endre seg med det første, fortsetter han. DNB Eiendom-sjefen mener det er positivt at boligprisene har stabilisert seg etter flere år med store svingninger.- Det er mange boliger til salgs, men samtidig er etterspørselen jevn og god. Med fremdeles høy takt i boligbyggingen og svakere befolkningsvekst i Norge har vi tro på en moderat prisutvikling også i 2019, sier Buraas.EneboligrushHan kan fortelle at DNB-meglerne har solgt mange eneboliger i det siste - til veldig gode priser.- I eneboligmarkedet er det verken juledvale eller tegn til at vinteren er kommet. Normalt ønsker folk å selge eneboligene i sommerhalvåret når det blomstrer i hagene og er sommervarmt ute. I år er det ingen tegn ennå til at det stopper opp å komme eneboliger for salg, selv om vi nå er nært opp mot jul, sier Buraas.Ifølge en konjunkturrapport sluppet i dag øyner DNB Markets økt momentum i norsk økonomi, et bilde som også gjenspeiles i regionalt nettverk fra Norges Bank.- Det betyr på den ene siden at optimismen kan få en smitteeffekt inn i boligmarkedet, men det kan også bety at vi vil se raskere rentehopp enn først antatt, avslutter Buraas.