Flere igangsettingstillatelser til nye boliger

Antall igangsettingstillatelser fikk seg et lite oppsving i november.

Eivind Yggeseth

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger steg 1,8 prosent fra oktober til november, viser sesongjusterte tall fra SSB.Det ble i november gitt igangsettingstillatelse til 3.337 boliger.Igangsatt bruksareal steg 0,7 prosent fra oktober - til 412.500 kvadratmeter.Siste 12 månederI siste 12-månedersperiode ble igangsettelsestillatelse gitt til 31.498 nye boliger, 12,5 prosent færre enn i 12-månedersperioden før.I bruksareal snakker vi om drøyt fire millioner kvadratmeter, noe som tilsvarer 13,5 prosent nedgang.I siste 12-månedersperiode ble igangsettelsestillatelse gitt til bygging av 5,47 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig.Det tilsvarer en nedgang på 6,9 prosent fra forrige 12-månedersperiode.Les mer her.