- Vi er glade for å ha kjøpt ytterligere en større boligportefølje i Danmark, sier viseadministrerende direktør Magnus Nordholm i Heimstaden.Eiendomskonsernet som er kontrollert av den norske eiendomskongen Ivar Tollefsen har kjøpt en portefølje bestående av 1.375 leiligheter fordelt på 24 eiendommer i Danmark, ifølge en melding torsdag.Eiendommene ligger hovedsakelig i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Svendborg og København.Selger er et eiendomsfond forvaltet av Thyland Grupper. 
- Også dette kjøpet er på linje med  vårt ønske om å ekspandere utenfor København og samtidig effektivisere vår forvaltningsportefølje, sier Nordholm.
Totalt areal er oppgitt til 116.600 kvadratmeter fordelt på 1.375 leiligheter, samt 50 kommersielle lokaler. Eiendommene er ferdigstilt mellom 1886 og 2008.- Eiendommene, som er i god teknisk stand og ligger både i den danske hovedstaden, samt de større regionene, gir en stabil og trygg inntekt, slår Nordholm fast.Verdien av transaksjonen er avtalt til 1.520 millioner danske kroner, tilsvarende i overkant av to milliarder norske kroner.Finansieringen gjøres gjennom tilgjengelige midler, samt opptak av nye lån.