(
Finansavisen- Jeg tror fallet blir større for landet enn i Oslo, og at vi vil se en nedgang på i underkant av 1 prosent for hovedstaden. Det kan komme alt fra null til 40 på visning, man er helt nødt til å prise seg riktig. Vanligvis går boligmarkedet raskt inn i en tidlig juledvale i november, men slik har det ikke vært i år. Antallet salg er unormalt høyt for denne årstiden og det er ingen tegn til juledvale ennå, sier Meier til avisen.- Markedet er fortsatt krevende og det tar generelt tid å få solgt. Det er ikke alle visninger det er folk på. Man må fort ned i pris for å få solgt før jul. Har man mulighet til å vente til over nyttår, tror jeg sannsynligheten for en solid prisvekst i januar er stor, slik normalen er for januar, sier Ulvness, som for november spår et prisfall på 0,5 prosent på landsbasis og et nedgang på 0,0-0,2 prosent for Oslo.
): I snitt har boligprisene i Norge falt 0,4 prosent i november de fem seneste årene. Meglertopper tror årets november blir svakere, skriver Finansavisen.Det er førstkommende onsdag bransjeorganisasjonen Eiendom Norge legger frem prisstatistikk for boligmarkedets utvikling i november. Hedda K. Ulvness i Eie Eiendomsmegling, Grethe W. Meier i Privatmegleren og Leif J. Laugen i Krogsveen spår alle at vi da vil se et fall i boligprisene, men anslagene spenner fra 0,5 til 1,5 prosents nedgang på landsbasis.Manglende juledvaleDet svakeste anslaget, med et prisfall på 1,5 prosent for landet sett under ett, er det ifølge Finansavisen Meier som står for. For markedet i hovedstaden tror hun ikke nedgangen vil bli like kraftig.Privatmegleren-sjefen forteller at oppdragsmengden inn er rekordhøy.- Det kommer et stort januarrush, kanskje enda større enn vi er vant til å se. De som vil eller må selge før jul, bør nok vurdere å justere seg i pris for å få et salg i boks nå. I januar vil det igjen komme stor konkurranse, påpeker hun.Solid prisvekstOgså adm. direktør i Eie Eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, forteller til Finansavisen at hun tror på et skikkelig rush i januar. En måned hvor hun tror at man fort kan se en prisvekst på 2-3 prosent.Leif J. Laugen i Krogsveen legger seg ifølge avisen mellom anslagene til Ulvness og Meier, og spår et prisfall i november på cirka 1 prosent.- Aktiviteten er veldig høy og det ser ut som november blir en rekordmåned målt i antall solgte enheter. Tilbudssiden har vært svært høy, nå synker den som vanlig for sesongen. Men vi tror nok at den høye tilbudssiden belaster markedet. Det ser vi på antallet budgivere. På landsnivå er det mer normalt at man forhandler enn at det er budrunde, sier Laugen til Finansavisen.