(
FinansavisenJeg har vel tatt med meg litt av Oslo-holdningene. Jeg har doblet omsetningen fra i fjor til i år, mye hjulpet av nettverket jeg hadde hjemme i Sarpsborg, sier Grimsøen.
): - Mye handler om å være synlig. Utover eiendomsmegling tilbyr jeg tips til alt fra oppussing, løsninger og er et leksikon på Jotun fargekart, sier Jonas Nikolai Grimsøen.Da Grimsøen for to år siden gikk inn i jobben som megler var tilbudet av boliger rekordlavt, omsetningshastigheten skyhøy og arbeidsforholdene så tøffe for unge meglere at de forsvant fra yrket i hopetall. Etter halvannet år i Oslo pakket han sakene, da han ble tilbudt å starte sitt eget kontor i Sarpsborg.Nå gjør han kule i hjembyen med 153 solgte boliger og 5,2 millioner kroner i omsetning i år, opp fra 58 boliger i fjor.-- Hva sier konkurrentene?- Det er god takhøyde. Markedet i Sarpsborg har vært bra og boligene har i hovedsak gått etter første visning, noe som gjør det ekstra gøy å være megler. Men det handler om få oppdragene.Grimsøen viser til ringvirkningene av at det er kort vei til E6 og at det har vært store prisforskjeller sammenlignet med Moss og Fredrikstad, som ligger kun en 20 minutters kjøretur unna.Han er fornøyd med årets innsats og resultater, og oppgir at han har doblet lønna fra én million kroner i fjor til to millioner i år, og tidoblet inntekten fra hans første halvår som megler.- Hva er trikset?- Det handler om hvor mye tid du legger i det. Jeg er på jobb fra 6­­–7 om morgenen til 9–10 på kvelden. Det har mye å si at du er tilgjengelig hele tiden. Slik kommer du over flere mulige salg, og når du først får opp volumet og klarer å opprettholde det hele året, har du knekt koden, sier han.- Du må jobbe dritmye. Det har ikke vært mye annet.