Selger eiendom for 700 millioner

Investoren og entreprenøren Magne Svendsen selger eiendommer for over 700 millioner kroner.

Det Oslo-baserte finansselskapet Vika Project Finance har inngått avtale med det Magne Svendsen-kontrollerte eiendomsselskapet Energiveien Eiendom Holding. Vika Project Finance vil betale Svendsen over 700 millioner kroner for tre næringseiendommer i Risavika i Sola kommune utenfor Stavanger, ifølge DN.Vika Project Finance er nå i gang med arbeidet med å videreselge prosjektet til investorer, såkalt syndikering. Kjøpet til over 700 millioner kroner er forutsatt at Vika Project Finance klarer å få investorer til prosjektet. Det skal totalt hentes inn i underkant av 200 millioner kroner.- Det er riktig at jeg har akseptert et bud på eiendommene, sier Magne Svendsen til DN.- Vi kan bekrefte at vi er i gang med tilretteleggelsen av prosjektet. Vi oppfatter dette som en attraktiv investering, i en spennende sektor og beliggende i en region som igjen opplever vekst. Prosjektet har gode nøkkeltall og god stipulert avkastning, sier daglig leder i Vika Project Finance, Thomas Holtan Leskovsky, til avisen.