Snart kommer boligprisene - dette tror ekspertene

Eiendom Norge legger klokken 11:00 frem boligprisstatistikken for november.- Sesongjustert har prisene flatet ut de siste fem månedene, noe som har vært et generelt fenomen på tvers av de store regionene. Vi legger til grunn rimelig stabile sesongjusterte priser også i november. Tilbudssiden har økt gjennom året, mens salgsvolumene også er høye uten at prisene justeres nevneverdig, skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets i dagens morgenrapport.- Da fremstår det hele som rimelig balansert, legger han til.Spår flate priserHandelsbanken antar fortsatt en rimelig flat prisutvikling for de aller nærmeste månedene, og deretter en moderat prisoppgang utover i 2019.- OBOS-prisene for november, sluppet i forkant, gir heller ikke grunnlag for å endre disse vurderingene. Disse tallene er riktignok dominert av utviklingen i Oslo. For Oslo viste statistikken en nominell prisoppgang på 0,3 prosent på månedsbasis. Det normale sesongmønsteret (for hovedstaden) er at prisene endres lite i november, heter det videre.Skulle Eiendom Norge bekrefte en nominell prisoppgang på 0,3 prosent, tilsier det ifølge seniorøkonomen omtrent en tilsvarende sesongjustert oppgang.- Dette etter at de sesongjusterte prisene i Oslo har vist marginalt negative vekstrater de siste tre månedene. Månedsendringene har altså vært små, og viser først og fremst at prisene fortsetter å bevege seg rimelig sidelengs, skriver Gonsholt Hov.Spår flate priserNordea Markets vier én setning i sin morgenrapport til dagens boligpriser.- Det har blitt noen flere boliger for salg i det siste, og det kan ha gitt noen lavere priser på omsatte boliger, heter det.DNB Markets tror på små endringer fra oktober.- For landet som helhet, har utviklingen i boligprisene her hjemme vært nokså sideveis siden i våres. Vi tror det fortsatte i november, og venter at prisene var uendret fra måneden før, går det frem av deres morgenrapport.Meglerhus la for øvrig frem en ny konjunkturrapport onsdag. Les mer om denne her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også