<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betaler 23 millioner i rød støysone i Bærum

Johan H. Andresen og hans selskap Ferd Eiendom har betalt over 23 millioner kroner for en bolig med E18 som nærmeste nabo.

    Publisert 21. jan. 2019 kl. 08.59
    Oppdatert 21. jan. 2019 klokken 09.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord

    Markalleen 82 på Høvik i Bærum var for mange år siden en herskapelig eiendom, men i dag fremstår eiendommen med vedlikeholdsbehov. På baksiden av huset er tomten avgrenset av en drøyt to meter høy støyskjerm. Bak den ligger E18, der det passerer 80-90.000 biler hver eneste dag, skriver Estate Nyheter.Eiendommen ble ifølge nettstedet nylig solgt for 23,5 millioner kroner. Selgere var Høyer-familien, og det var selskapet Fe Holding 7 AS som fikk tilslaget. Bak Fe Holding 7 står Ferd Eiendom, som igjen eies av Johan H. Andresen.Mange av eiendommene langs E18 har de siste årene blitt solgt til Statens vegvesen i forbindelse med den planlagte utvidelsen av E18. Dette gjelder også for flere av naboboligene til Markalleen 82. Innløsningssummene fra Statens vegvesen i nabolaget har ifølge Estate Nyheter ligget i størrelsesorden 7-8 millioner kroner.Hvorfor er da Johan H. Andresen og Ferd Eiendom villige til å bla opp 23,5 millioner kroner for huset de nå har kjøpt? Eiendommen ligger i rød støysone og kan knapt utvikles til noe annet enn bebyggelsen den har i dag.- Når E18-utbyggingen er ferdig, så vil dette området fremstå helt annerledes enn i dag. Planen er jo at E18 skal legges i tunnel forbi Høvik. Vi ser langsiktig på denne investeringen, sier investeringssjef i Ferd Eiendom Geir Karlsen til Estate Nyheter.