Betaler 23 millioner i rød støysone i Bærum

Johan H. Andresen og hans selskap Ferd Eiendom har betalt over 23 millioner kroner for en bolig med E18 som nærmeste nabo.

Markalleen 82 på Høvik i Bærum var for mange år siden en herskapelig eiendom, men i dag fremstår eiendommen med vedlikeholdsbehov. På baksiden av huset er tomten avgrenset av en drøyt to meter høy støyskjerm. Bak den ligger E18, der det passerer 80-90.000 biler hver eneste dag, skriver Estate Nyheter.Eiendommen ble ifølge nettstedet nylig solgt for 23,5 millioner kroner. Selgere var Høyer-familien, og det var selskapet Fe Holding 7 AS som fikk tilslaget. Bak Fe Holding 7 står Ferd Eiendom, som igjen eies av Johan H. Andresen.Mange av eiendommene langs E18 har de siste årene blitt solgt til Statens vegvesen i forbindelse med den planlagte utvidelsen av E18. Dette gjelder også for flere av naboboligene til Markalleen 82. Innløsningssummene fra Statens vegvesen i nabolaget har ifølge Estate Nyheter ligget i størrelsesorden 7-8 millioner kroner.Hvorfor er da Johan H. Andresen og Ferd Eiendom villige til å bla opp 23,5 millioner kroner for huset de nå har kjøpt? Eiendommen ligger i rød støysone og kan knapt utvikles til noe annet enn bebyggelsen den har i dag.- Når E18-utbyggingen er ferdig, så vil dette området fremstå helt annerledes enn i dag. Planen er jo at E18 skal legges i tunnel forbi Høvik. Vi ser langsiktig på denne investeringen, sier investeringssjef i Ferd Eiendom Geir Karlsen til Estate Nyheter.