Fredensborg kjøper 50 prosent av Utleiemegleren

Fredensborg ser nå mot utlandet.

Fredensborg har tirsdag inngått en avtale som gjør selskapet til største aksjonær i Utleiemegleren med en eierandel på 50 prosent, ifølge en pressemelding.Selskapet skriver i meldingen at det har store ambisjoner om videre vekst, og ser nå også utenfor Norge.Utleiemegleren har over 20 års erfaring innen utleie og forvaltning av boliger, og har i dag over 11.500 boliger til utleie. Utleiemegleren utfører i tillegg til boligutleie den økonomiske forvaltningen av et leieforhold, tilbyr vaktmester‐ og håndverkstjenester og bistår med juridisk bistand ved tvister. Selskapet har 150 ansatte fordelt på 12 kontorer. Alle eksisterende eiere i Utleiemegleren blir med videre, heter det.‐ At vi nå får Fredensborg som en langsiktig eier og strategisk partner gjør at vi får tilført ytterligere industriell og finansiell kompetanse, som gjør oss i stand til videre vekst både i og utenfor Norge, sier styreleder i Utleiemegleren, Jon Olav Halgunset, i meldingen.Fredensborg har sin hovedvirksomhet innenfor boligutleie og har over 40.000 leiligheter for utleie gjennom selskapet Heimstaden, med investeringer i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. I tillegg driver Fredensborg innenfor fritidsbolig og destinasjonsutvikling gjennom Fredensborg Fritid, samt boligutvikling gjennom Fredensborg Bolig (50 prosent eierandel). ‐ Det blir naturlig for oss å se på nye markeder, både i og utenfor Norge, som åpner opp for flere verdiskapende tilleggstjenester for våre kunder og leietakere. Med Fredensborg som eier vil vi kunne styrke vår satsing også mot profesjonelle eiendomsbesittere, sier adm. direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.


Les også