Nesten 100.000 per kvm i Maridalen

- Folk har nesten ikke trodd sine egne ører.

Ukens Vin
Januar byr alltid på mange nye boliger ut i markedet, og kanskje ekstra mange i år.Meglerne er likevel ikke redde for at prisoppgangen uteblir.- Hele høsten i 2018 viste at unormalt mange vil skifte bolig,
.Gikk 1,11 millioner kroner overÉn bolig mange ville skifte til, var topp- og hjørneleiligheten som ble lagt ut på Korsvoll i Oslo - også det i romjulen.3-romsleiligheten med 68 kvadratmeter P-rom i Maridalsveien 370 ble priset til 5,5 millioner kroner.Etter endt budrunde i forrige uke sto eiendomsmeglerfullmektig Stian Pedersen hos Nordvik Eiendomsmegling på Ullevål igjen med 6,61 millioner kroner, altså 1,11 millioner mer enn prisantydning.- Vi hadde totalt fem budgivere, og flere var med opp på 6-tallet. Dette vitner om et kjøpesterkt marked, og at etterspørselen etter lignende boliger har vært enorm, sier Pedersen til Hegnar.no.Han understreker at dette var en reell prisantydning selger var villig til å selge på.- Dette er i utgangspunktet en leilighet som trenger modernisering, og boligen ble priset deretter. Prisantydningen var helt i tråd med tidligere salg, men vi ble likevel tatt på sengen av hvor stor interessen var med én gang boligen ble lagt ut, fortsetter eiendomsmeglerfullmektigen (bildet), som har solgt mange leiligheter i det aktuelle sameiet før.Nesten 100.000 kroner per kvmLeiligheten fremstår ifølge annonsen som godt vedlikeholdt, og har hatt kun én eier siden byggeåret 1996. Standarden er hovedsaklig derfra, bortsett fra parkettgulvet på det ene soverommet som ble lagt i 2016. Hva vil du fremheve med akkurat dette objektet?- Dette er en av de bedre leilighetene, i toppetasjen med nydelig utsikt, solrik sydvendt balkong på ca. åtte kvadratmeter, samt en fin planløsning. Likevel hadde vi ikke forventet denne type respons, fortsetter Pedersen.Han anslår gjennomsnittlig kvadratmeterpris for leiligheter i området til 74.000 kroner.- Og det er med normal standard. Denne, med oppgraderingsbehov, endte på 97.206 kroner, skyter eiendomsmeglerfullmektigen inn.I annonsen trekker han også frem den idylliske og barnevennlige beliggenheten, like ved Maridalsvannet og Nordmarka med mulighetene det gir. - Siden salget ble gjennomført har vi blitt nedringt av nysgjerrige naboer. Folk har nesten ikke trodd sine egne ører, forteller Pedersen.- Markedet har respondert godtPedersens sjef og daglige leder ved Nordvik Ullevål, Bendik Blumenthal (bildet), kan berette om en «spennende åpning» av boligåret 2019.- Nå sitter ikke jeg med en krystallkule i hånden, men det er åpenbart at markedet har respondert godt på det vi har hatt ute i januar. Totalt har vi på kontoret omsatt 14 eiendommer, og mange av disse har gått til svært gode priser. Vi er spente på hvordan markedet blir utover våren, men enn så lenge er det tydelig at markedet tar vel imot gode objekter, sier han til Hegnar.no.