Per Jæger. Foto: Finansavisen.

- Oslo kommer til å være et problemområde

Sjef i Boligprodusentenes Forening frykter for boligmarkedet i Oslo om det ikke snart tas grep fra myndighetenes side.

Boligprodusentenes Forening la onsdag formiddag frem sine tall for desember. For 2019 spår de nå at antallet salg og igangsettinger på landsbasis vil havne på om lag samme nivå som i 2018, melder TDN Direkt.- Jeg tipper vi ligger på om lag samme nivå, om lag 28.000 enheter for både salg og igangsetting, sier adm. direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, under presentasjonen.Han mener usikkerheten ligger i Oslo-salget, som var svakt i 2018.- Vi får vi se hva av de store aktørene i Oslo-området kommer med av boliger, det er det store spørsmålet, og hvordan markedet vil ta det, sier Jæger, som ifølge nyhetsbyrået poengterer at det i dag er for lite ledig areal til utbyggerne, og at det er viktig med planlegging fra myndighetenes side.- Oslo kommer til å være et problemområde. Noen store utbyggere har arealer de kan bygge på de neste årene, men det blir mindre og mindre områder å bygge på. Det er ikke mange nok store områder som er frie for utlegging, sier han.Jæger mener at det for tiden ligger 1.200-1.500 boliger for lite i markedet i Oslo.- Akkurat nå kommer det nok boliger ut i markedet. Man må hele tiden ha høyt produksjonsvolum. Dersom vi ikke får opp reguleringseffekten i Oslo, så får vi den prisoppgangen vi har varslet, sier han, ifølge TDN Direkt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også