Schumann: Da vil særlig Oslo oppleve en ekstrem boom i boligprisene

Tidligere Selvaag-sjef Baard Schumann tror på kraftig boligprisvekst.

Baard Schumann tror på kraftig boligprisvekst i 2020. Norske Boligbyggelags (NBBL) sjeføkonom Christian F. Bjerknes er uenig og tror vi står overfor en ny æra i boligmarkedet, der prisene i større grad vil svinge med de økonomiske konjunkturene, opplyses det i en melding.Schumann, som tidligere var adm. direktør i Selvaag Bolig, tror boligprisene kommer til å gå opp i 2019, men at det vil være store regionale forskjeller. Den kraftige økningen tror han ikke kommer før i 2020.- Da vil særlig Oslo oppleve en ekstrem boom. 10 prosent prisøkning er realistisk, kanskje enda mer, fordi det reguleres for få boliger, renta er fortsatt lav og det holder kjøpekraften oppe, sier Schumann, som mener prisøkningen vil komme som en følge av at folk trekker mot Oslo og områdene rundt, samt at det bygges for lite til å dekke etterspørselen.Bjerknes deler derimot ikke Schumanns spådommer om kraftig prisøkning på sikt, og mener prisbonanzaen vi har sett siden 90-tallet i hovedsak kan forklares av lavt rentenivå og sterk vekst i kjøpekraft.- Dette kan ikke gjentas. Rentene er stigende og vekstimpulsen fra oljenæringen har nådd toppen. Det betyr at boligprisveksten går inn i en ny æra der de i større grad vil svinge med økonomiske konjunkturer, sier han i en kommentar.I motsetning til Schumann tror også Bjerknes at boligbyggingen kommer til å være høy og det vil ha en prisdempende effekt.- Men for 2019 har vi tro på 4 prosents prisvekst på grunn av god utvikling i norsk økonomi, sier sjeføkonomen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også