- Et sjeldent godt balansert boligmarked

Bekymringen på litt lenger sikt vil ifølge Carl O. Geving være om det kommer nok boliger til salgs i pressområdene.

- Starten på året har vært så bra for boligmarkedet som vi kunne håpe på. De fleste regioner er preget av et godt utbud av boliger paret med stor kjøpsinteresse, kommenterer administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.- Et sjeldent godt balansert boligmarked har gitt svært høye omsetningsvolumer til akseptable gjennomsnittspriser, fortsetter han.Prisene oppBoligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste tirsdag at boligprisene steg 2,7 prosent i januar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent. 12-månedersveksten kom inn på 3,6 prosent, og steg dermed fra 2,8 prosent i desember.At prisene stiger mye i januar, er ifølge Geving som forventet for årstiden.- I de neste månedene vil et normalt forløp gi en mer moderat prisutvikling. Dette er prisgitt at det kommer nok nye boliger inn i markedet til å mette en relativt sterk etterspørsel, sier han.- De ulike prisdriverne som rente, boligtilbud og inntekt trekker i retning av en sunn konkurranse i boligmarkedet med et relativt lavt prispress gjennom 2019.Et ansvarBekymringen på litt lenger sikt vil ifølge Geving være om det kommer nok boliger til salgs i pressområdene, slik at vi unngår lignende ubalanser som vi opplevde i 2016 til 2017.- Her har både utbyggere og myndigheter et ansvar for å samarbeide slik at boligproduksjonen holdes oppe på et tilstrekkelig nivå til å opprettholde markedsbalanse, sier forbundsjefen.