Ferske Obos-tall overrasker: - Overraskende sterkt

Obos-prisene steg 3,3 prosent i januar.

Nye Obos-tall for januar viser et prishopp på 3,3 prosent i Oslo-området. Prisøkningen betyr at kvadratmeterprisen for en brukt OBOS-bolig i Oslo-området nå er 61.615 kroner i snitt. Det er 7,9 prosent høyere enn i januar 2018. - Året åpner overraskende sterkt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.I januar ble det foretatt 668 eierskifter i Obos-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.- Prisveksten for brukte boliger er overraskende sterk. Dette er et uttrykk for høy aktivitet og stabil etterspørsel, men kan også være en korreksjon etter en litt svakere utvikling i desember, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. I januar ble det foretatt 668 eierskifter i Obos-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.Også tall for nyboligsalget forteller om stor aktivitet i markedet. Obos solgte i januar 165 nye boliger, mot 47 boliger i 2018. I disse tallene er det tatt med salgsstarter i tre nye prosjekter: Middelthunet og Lillo gård i Oslo, samt Ladebyhagen i Trondheim. - Obos har hatt en meget sterk inngang på nyboligsalget i Norge i 2019. Det er delvis drevet av gode salgsstarter på nye prosjekter, men også generelt god etterspørsel etter nye boliger, spesielt i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier Siraj.'Han tror boligprisene i 2019 vil fortsette å stige tross varslede renteøkninger.- Vi tror prisene vil stige rundt 4 prosent på landsbasis, og kanskje enda litt mer i Oslo-området. Det er fortsatt positiv befolkningsutvikling, relativt lav arbeidsledighet og utsikter til god lønnsvekst. Dette tilsier både økt kjøpekraft og etterspørsel.


Les også