HAS

Han har ikke opplevd noe lignende i januar noensinne

Adm. dir. Leif J. Laugen, Krogsveen, han ikke opplevd større aktivitet i starten av et år noensinne.

Leif J. Laugen kan fortelle at januar var preget av mange aktive boligsøkere på jakt etter nytt bosted, økende priser og rekordstor omsetning.Ut fra egne, interne beregninger antar han at prisene steg med 2-3 prosent i januar, fremgår det av en pressemelding, der Laugen oppsummer utviklingen i boligmarkedet i januar..Januareffekten kan dermed ha slått til i år igjen, selv om mange samfunnsøkonomer nærmest hadde avskrevet den.2,2 bud pr. salgLaugen, som også er styremedlem i Eiendom Norge, sier at det er tydelig at boligsøkerne har kommet tilbake med fornyet interesse og stor fremtidstro. Han viser til at en viktig indikator på temperaturen i boligmarkedet er antall unike budgivere pr. objekt som selges. - Utviklingen i januar viser en sterk økning fra desember noe som er i tråd med hva som har skjedd ved tidligere årsskifter. Nivået for Oslo var i januar 2,2 unike budgivere pr. solgt objekt, noe som tilsier at det var bud-konkurranse i flesteparten av omsetningene, sier han.I resten av landet var det i gjennomsnitt 1,6 budgivere pr. solgt objekt, noe som også er noe høyere enn gjennom fjerde kvartal 2018.2019 ser bra utLaugen viser også til at omsetningen i januar har steget med om lag 5 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Og siden 2018 var rekord i antall omsetninger, har han ikke opplevd større aktivitet i starten av et år noensinne. Han tror også på et stabilt og godt marked for alle som skal bevege seg i boligmarkedet i 2019.- Det er godt med boliger å velge mellom for alle som er på boligjakt, både bruktboliger og prosjekter som er under utvikling, sier han.Årene med 10 prosent årlig boligprisvekst er imidlertid forbi, tror han, men nedgang har han ingen tro på.- Vi tror på en prisvekst på 3 til 5 prosent de fleste steder i landet i 2019, sier han.Eiendom Norge legger frem boligprisstatistikken for januar tirsdag 5. februar kl. 11:00.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også