- Lavere frykt for alvorlig knekk i boligprisene

Volumet imponerer sjeføkonom.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg 2,7 prosent i januar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent, etter en oppgang på sterke 0,7 prosent i desember.Samtidig fortsetter det høye volumet.- Dette er med god margin januar-måneden med det høyeste antallet solgte boliger registrert. 7-tallet har vi ikke sett før, sa Dreyer, og viste til et januar-salg på 7.254 boliger.Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV. Sendingen starter som vanlig klokken 15:30.Mye inn, mye ut- Som ventet øker antall boliger til salgs, sannsynligvis delvis som følge av mye igangsetting i 2017/18, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank i en kommentar til Hegnar.no.- Likevel faller lager-salgsraten, som viser antall boliger til salgs i forhold til omsetningen. Det skyldes at omsetningen faktisk øker fra høye nivåer, slik at markedet absorberer det økende tilbudet veldig bra. Dette gjelder faktisk også Oslo, der frykten for overskuddstilbud tilsynelatende har vært høyest, legger han til.Les også: - Markedet bråvåknet allerede i romjulen- Frykten fallerOslo-prisene steg 0,3 prosent sesongjustert i januar, mens 12-månedersveksten er på 5,3 prosent.- Samlet virker boligmarkedet i god balanse, så vi venter fortsatt moderat prisoppgang i år. Utviklingen de siste månedene viser likevel at frykten for en alvorlig korreksjon i boligmarkedet, som kan dra med seg økonomien ned og hindre videre renteøkninger, blir stadig mindre, avslutter Jullum.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker