- Markedet bråvåknet allerede i romjulen

Aktiviteten i boligmarkedet har vært betydelig over det sjefen i Privatmegleren ventet. En ting bekymrer henne imidlertid.

- Det er silkeføre i boligmarkedet, rett og slett. Det er en glid i sporet som er helt fantastisk. Visningene i januar har vært godt besøkt, sier administrerende direktør Grethe W. Meier til Hegnar.no.Les også: - Et sjeldent godt balansert boligmarked Boligprisene oppBoligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste tirsdag at boligprisene steg 2,7 prosent i januar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent. 12-månedersveksten kom inn på 3,6 prosent, og steg dermed fra 2,8 prosent i desember.- Aktiviteten har vært betydelig over det vi forventet. Markedet bråvåknet allerede i romjulen, forteller Meier, og viser til 15 prosent flere solgte boliger for Privatmegleren sammenlignet med januar 2018.- Vi har dessuten en ordreinngang på 33 prosent fra samme tid i fjor. Denne er en sterk indikator på at det heller ikke blir klabbeføre i februar, påpeker eiendomssjefen.Liten bekymringSjefen for Privatmegleren er imidlertid bekymret for at forbruksbankene får strengere utlånsbetingelser.- Det er svært bra, men det er ikke til å legge skjul på at dette kan ramme førstegangsetablerere, sier Meier.- Vi har grunn til å tro at den enorme veksten hos forbruksbankene ikke skyldes forbruk, men bolig, som i egenkapital. Forbruksbankene har tettet et avvik som boliglånsforskriften har i seg, nemlig kravene til egenkapital. Derfor mener vi at myndighetene må vurdere lettelser i forskriften, sier hun.Grethe W. Meier er gjest i HegnarTV i dag!