Meglersjef forteller om mange boligkjøpere

Hva vil avgjøre boligprisene fremover?

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg 2,7 prosent i januar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,5 prosent.Samtidig fortsetter det høye volumet.- Dette er med god margin januar-måneden med det høyeste antallet solgte boliger registrert. 7-tallet har vi ikke sett før, sa Dreyer, og viste til et januar-salg på 7.254 boliger.Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV. Sendingen starter som vanlig klokken 15:30.- Tett på flattI Oslo steg boligprisene 1,7 prosent nominelt i januar, og 0,3 prosent sesongjustert.- Vi snakker om tett på flate priser, så moderasjonen har kommet til Oslo også, sa Dreyer, men la til at besøket på de mange visningene var veldig godt gjennom måneden.DNB Eiendom-sjef Terje Buraas deler dette inntrykket.- I januar har visningene våre vært svært godt besøkt, og som ventet fortsetter prisoppgangen både i de store byene og ellers i landet. Dette er andre måned på rad vi ser sterke tall, og vi forventer fortsatt stor aktivitet i boligmarkedet i nær fremtid, sier han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.Les også: - Markedet bråvåknet allerede i romjulenLes også: - Lavere frykt for alvorlig knekk i boligprisene- Lurt å selge nåBuraas trekker frem et mest oppsiktsvekkende denne gang.- Det viser at kjøperne i år er tidligere ute enn vanlig, og at det er mange som for tiden er på utkikk etter ny bolig. Noe av forklaringen kan være at rentehevingen som er varslet fra Norges Bank er priset inn i markedet, og at kjøperne har troen på egen økonomi og et stabilt boligmarked, fortsetter han.Videre forteller Buraas om mange kjøpere i markedet, og at de kommende månedene derfor bør være et godt tidspunkt å selge på.- Foreløpig er det bra med boliger til salgs i markedet, og det vil sørge for et velfungerende boligmarked. Tilgangen til nye prosjekter vil være avgjørende for prisutviklingen fremover, og vi er litt bekymret for at for få nybygg kommer i markedet, avslutter han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også