- Ser helt herpet ut

Tall fra Prognosesenteret viser at Trysil, Ringsaker og Øyer er kommunene som har bygget flest fritidsboliger i 2018. Arkitekturekspert mener flere hytteområder ser herpet ut.

Sjusjøen, med Sjusjøen Fjellstue. Foto: Sjusjøen Utvikling.

- Jeg har faktisk vært innom tanken på å selge, men tilhørigheten er for sterk. De siste ti årene har utbyggingen virkelig skutt fart, noe som bekymrer flere av oss hytteeiere, sier Gunnar Heesch Holmen (40) til DN om hytta bestefaren bygget på Sjusjøen på 60-tallet. - Planlegger kommunen dårlig?- Jeg skal være forsiktig med å si det, for de har sine grunner. Men jeg synes de presser grensene for langt, noe som skader Sjusjøens renommé. På kort sikt gir bygg og salg raske penger, men vi frykter det over tid vil gi skade, sier Holmen til avisen. Erling Dokk Holm har doktorgrad fra Arkitekt- og designhøyskolen, og er skribent innen byplanlegging og arkitektur. Han mener ifølge avisen at flere av landets «hyttekommuner» mangler kompetanse på arealplanlegging.- Flere områder er planlagt slik at det ikke er mulig å få inn flere hytter uten at naturen ser helt herpet ut, sier Holm til avisen.- Når tomtene er små kreves det mer av arkitekturen for å finne gode løsninger. Flere steder ser bare ikke bra ut, sier han videre.