Svakt nyboligsalg

Det har hittil i år blitt solgt færre nye boliger enn det ble på tampen av 2018. Sammenlignet med samme periode i fjor har salget imidlertid økt litt.

Det har de siste to månedene (desember til februar) blitt solgt 2.194 nye boliger i Norge, viser en ny rapport om nyboligsalget i Norge (Econ Nye Boliger) fra Samfunnsøkonomisk Analyse.Det er 10 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode, men 3 prosent flere enn i samme periode i fjor.Salget er dermed på nivå med fjoråret, men ifølge meldingen svakere enn i samme periode i både 2015, 2016 og 2017.Salget siden desember utgjør 14 prosent av boligene som har vært til salgs. Dette er 1 prosentpoeng høyere enn på samme tid i fjor, men likt som forrige tomånedersperiode. Regionale forskjellerDe regionale forskjellene er stadig store.Østlandet hadde klart høyest salgstakt med 17 prosent, foran Vestlandet med 13 prosent og Midt-Norge med 10 prosent.Nord-Norge og Sørlandet lå lavest, begge med en salgstakt på 8 prosent.Dyrest på ØstlandetDet er nå 13.737 usolgte boliger, mot 14.616 i desember. «Forskjellen fremkommer ved at 1.394 nye boliger har blitt lagt ut for salg siden sist telling, mens 2.194 har blitt solgt. Beholdningen av usolgte boliger påvirkes også av at enkelt boligprosjekter blir midlertidig stanset, kansellert eller blir lagt ut for salg igjen», heter det i meldingen.Kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er i snitt 55.200 kroner, opp 8 prosent fra i fjor.Østlandet ligger høyest med 62.900 kroner per kvadratmeter, mens Sørlandet har de laveste prisene med et snitt på 42.600 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også