Boligkjøper svindlet: - Ikke min håndskrift

- Det var ikke veldig profesjonelt gjort.

- Vi har kjøpt et bygg med en leiekontrakt som viser seg å være falsk, skriver advokat Sverre Bragdø Ellenes i en tekstmelding til DN. Han er nåværende styreleder i selskapet som eier et leilighetsbygg i Gabriel Tischendorfs like utenfor Bergen.Bygget ble, sammen med eierselskapet, ifølge avisen solgt i fjor av et selskap tilknyttet den bedragerisiktede eiendomsinvestoren Eirik Bysheim Hokstad (37) i det nå konkursrammede eiendomsselskapet Sorbonne.- Jeg så med en gang at det lignet vår leiekontrakt, men med flere forskjeller: Det var endret dato for når leieforholdet utløp, prisen var økt litt, datoen for signering var endret og underskriften var ikke min, sier avdelingssjef for arealkoordinering i Helse Bergen, Gro Jofrid Aarli til DN.Mens den reelle kontrakten løp til 1. april i år, viser den nye kontrakten ifølge avisen en utløpsdato i 2027, med 100.000 kroner høyere årlig leie enn dagens kontrakt. Det hadde gitt de nye eierne 9,6 millioner kroner i leieinntekter over de åtte neste årene. - Det helt store var at mitt navn ikke var undertegnet av meg - alle som kjenner meg kan se at det ikke var min håndskrift. Det var ikke veldig profesjonelt gjort. Dette måtte jo bli oppdaget på et vis - vi skulle jo flytte ut lenge før datoen som var angitt i den falske kontrakten, sier Aarli til avisen.DN har rettet flere intervjuforespørsler til Eirik Bysheim Hokstad, som ikke vil stille til intervju. Han har ikke besvart skriftlige spørsmål eller kommentert opplysningene i saken. Hans forsvarer Erik Ulvesæter i advokatfirmaet Elden har heller ikke besvart DNs henvendelser.