Eiendomsnestor ga 50 mill. for Bygdøy-luksus

Milliardær Peter T. Malling Sr. flytter 150 meter bort i gaten, til en av Oslos aller dyreste leiligheter. Der blir han nabo med oppkjøpstopp.

Næringseiendom

Sakte, men sikkert blir luksusleilighetene i Solon Eiendoms prestisjeprosjekt «Bygdøynes» på Bygdøy i Oslo revet vekk. De fleste godt under radaren for folk flest.Like sakte, og like sikkert kommer navnene på kjøperne av de eksklusive leilighetene frem.En av de absolutt dyreste er det styreformann i Malling & Co, eiendomsnestor Peter T. Malling Sr., som har sikret seg.«Jeg kan bekrefte at vi (min kone Berit og jeg) har kjøpt en leilighet i dette Solon-prosjektet i Admiral Børresens vei», skriver han i en epost til Hegnar.no.Tinglysningsdokumentet viser at ekteparet har lagt 50 millioner kroner på bordet for herligheten som ligger kun 150 meter fra deres nåværende bolig i samme gate der de har bodd i 47 år. «Den nære beliggenheten til nåværende bolig har vært sterkt medvirkende til kjøp av en enhet i nettopp dette prosjektet», skriver Malling som ifølge Kapital hadde en nettoformue på 1,05 milliarder kroner i 2018. Mye tyder på at ekteparet også vil kunne stortrives i sitt nye hjem som ligger i hagen til den tidligere kanadiske ambassaden. «Det er lagt ned utallige timer for at hver bolig skal bli så optimal som mulig, og for at den fredede parken som omkranser prosjektet skal forbli urørt og autentisk. Resultatet er etter vår oppfatning uten sidestykke i Norge», skriver Solon på sine hjemmesider om prosjektet som er tegnet av arkitekt Reiulf Ramstad.Oppkjøpstopp blar oppEn annen som har latt seg friste av de dyreste «Bygdøynes»-leilighetene er senior partner og visekonsernsjef Pål Magnus Reed i det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet HitecVision.Sammen med sin kone har han bladd opp 47 millioner kroner for en av prosjektets toppleiligheter, ifølge Kartverket.  Det er Sem & Johnsen som står for salget, og daglig leder Christoffer Askjer har tidligere uttalt til Hegnar.no at flere av kjøperne er Oslo Vest-baserte personer med et ønske om å flytte fra enebolig til leilighet.HitecVision-toppen faller inn i nettopp den kategorien.I 2011 gikk han til anskaffelse av en praktfull eiendom på idylliske Lagåsen ved Fornebu i Bærum for 20,5 millioner kroner. Da eiendommen med 5 bygninger fordelt på 3,5 mål, ble lagt ut for salg ved hjelp av Nordvik i fjor vår var prisantydningen 35 millioner kroner. Hegnar.no er ikke kjent med hva prisen endte på.Reed har ikke besvart våre henvendelser. Kort prosessDet tok lang tid før Sem & Johnsen valgte å benytte seg av tradisjonelle kanaler i markedsføringen.I februar ble imidlertid en 50-millioners leilighet lagt ut på markedsplassen Finn.no, noe som ga øyeblikkelig uttelling.Kun fem dager tok det før Sem & Johnsen-meglerne hadde «sealed the deal».Det er foreløpig ikke kjent hvem som kjøpte den 292 kvadratmeter store leiligheten, men etter det Finansavisen erfarer skal den ha blitt solgt for 49 millioner kroner. Kvadratmeterprisen blir da småpene 167.808 kroner.Av 18 leiligheter i prosjektet som ble lansert i 2016, gjenstår det kun å selge to; en hageleilighet til 35 millioner kroner og ytterligere en toppleilighet med prisantydning på 50 millioner kroner.

solon eiendom
peter t. malling sr.
bygdøy
Bygdøynes
hitecvision
ambassade
Oslo
eiendomssalg
nybygg
lagåsen
Nyheter
Næringseiendom