Her har boligprisene i Norge aldri vært høyere

Med en oppgang i boligprisene i Norge på 4,4 prosent siden nyttår har flere byer hentet inn igjen fallet og satt nye rekorder. Siden 2003 har boligprisene stort sett gått opp, opp og opp.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg med 0,5 prosent i februar.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret.Siden nyttår har boligprisene i Norge steget med 4,4 prosent og de siste 12 månedene har boligprisene i Norge steget med 3,0 prosent. Da ligger boligprisene i Norge i snitt bare 0,3 prosent under den tidligere rekorden, som i følge statistikken til Eiendom Norge er fra mai 2018.Bodø i tet i årDen sterkeste prisoppgangen i år har kommet i Nord-Norge, og i Bodø og Tromsø har boligprisene steget med henholdsvis 8,2 og 7,8 prosent siden nyttår - til ny all-time high i begge byene.De to byene i Nord-Norge var imidlertid ikke alene om å sette ny rekord i februar. Boligprisene i Tønsberg med Færder, Fredrikstad/Sarpsborg og i Asker/Bærum har heller aldri vært høyere enn i februar.I Drammen med omegn var boligprisene i februar dessuten bare helt marginalt under rekorden fra mai 2018, og det samme gjelder for Hamar med Stange. Og det er ikke langt opp til ny rekord i Oslo eller Porsgrunn/Skien heller.Oslo på toppOslo er for øvrig den byen med sterkest oppgang i boligprisene siden Eiendom Norge startet målingene sine i januar 2003 - opp hele 204,6 prosent. Nærmest kommer Drammen med omegn, Tromsø med omegn og Bodø med Fauske.I den motsatte enden henger Stavanger med omegn fortsatt etter, og her ligger boligprisene fremdeles 12,6 prosent under rekorden fra april 2013. Stavanger er også den eneste byen med nedgang i boligprisene de siste 12 månedene. Oppgangen siden 2003 er på 153,8 prosent, mens snittet for hele landet er på 164,4 prosent i samme tidsrom.Se også: - Det kan vi ta et hvilket som helst veddemål på


Les også