Hytteeiere bekymret for milliardinvesteringer

Milliarder skal investeres i Trysil. Det gjør hytteeiere bekymret.

I 2019 investeres det over en milliard kroner i fritidsleiligheter i Trysil. Hytteeiere frykter at skianlegget ikke vil tåle den planlagte økningen i turisme, skriver Dagens Næringsliv.- Det er allerede kø i bakkene og heisene til tider. Når flyplassen kommer i tillegg … Jeg skjønner at Skistar vil tjene penger, men kapasiteten er for liten, sier hytteeier Anne Svenneby, som sitter i styret i Trysilfjell Hytteeierforening, men uttaler seg som privatperson.Ifølge Destinasjon Trysil er det investert 2,4 milliarder i reiselivet i kommunen de siste 11 årene. Nå er planen å investere 3,6 nye milliarder de kommende ti årene, og av disse skal 2,7 milliarder ifølge avisen gå til eiendomsutvikling.Investorene er lokale grunneiere, investorer og det svenske skibakke- og reiselivsselskapet Skistar. Sistnevnte har bare bestemt å investere 40 millioner kroner, i ny restaurant, bedre snøsystem og utvidelse av enkelte bakker, forteller sjef i Skistar Norge, Helge Bonden, til DN.- I Trysilfjellet har vi utnyttet rundt 60 prosent av kapasiteten. Vi har en masterplan som beskriver hvor mange flere heiser og bakker vi kan bygge. Det er god plass til å utvide skianlegget med både bakker, heiser og restauranter, sier han til avisen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker